Team Voimalaitos

Tiimin valmentaja

Ihmisten auttaminen, kannustaminen ja tukeminen on minulle intohimo. Ei ole olemassa parempaa tunnetta kuin se, että näkee toisin ihmisen onnistuvan. Siksi olen uravalinnoissani suuntautunut ihmisläheisiin töihin ja keskittynyt ihmisten auttamiseen eri tasoilla. Erityisen hyvän olon tuo se, kun näkee fitnessurheilijan onnistuvan kilpailusuorituksessaan.

Olen siis Jussi Koivisto ja fitnessvalmentaja. Tai oikeastaan se on toinen ammattini papin työn ohella. Kumpikin urapolku ovat auttaneet minua huomaamaan, kuinka läheisessä yhteydessä mieli ja keho oikeastaan ovatkaan. Ihmisten haasteet eivät useinkaan ole vain psyykkisiä tai fyysisiä, vaan samaan aikaan molempia. 

Pyrinkin fitnessvalmentajana tarvittaessa auttamaan valmennettaviani myös henkisesti tukemalla ja kannustamalla sekä ennen kaikkea kuuntelemalla. Siten valmennettavan aito kuuntelu, halu ymmärtää häntä sekä kyky asettua hänen asemaansa ovat mielestäni avainasemassa laadukkaassa valmennuksessa. Toisin sanoen aidosti välitän kaikista valmennettavistani ja heidän hyvinvoinnistaan, mikä on tuottanut myös menestystä kilpailuissa.

Myös tieteellinen osaaminen ja jatkuva pyrkimys kehittyä ovat vahvuuksiani valmentajana. Olen käynyt teologina kovan tieteellisen mankelin läpi ja kirjoittanut kolmen väitöskirjan verran akateemista ja vertaisarvioitua tutkimusta. Siitä on ollut todella paljon hyötyä erilaisten tutkimusten tulkinnassa ja soveltamisessa valmennustyöhön. Lisäksi se on antanut valmiuksia ottaa vastaan kritiikkiä ja tarkastella omaa toimintaa kriittisesti.

Laadukkaan valmennuksen takaakin se, että kehitän valmennussysteemiäni eteenpäin. Siinä yksilöllisesti räätälöityjen ohjelmien apuna ja valmennettavien tulosten seuraamisessa toimii mm. Step2Fit-valmennussovellus, jota hyödynnetään valmennuksessa (mm. ruokavaliot, harjoitusohjelmat, kehityksen seuranta, tarkemmat ohjeet jne.). 

Uusin elementti valmennuksessa on FirstBeat-mittauslaite, jolla pystytään seuraamaan tarkasti mm. urheilijan unenlaatua, palautumista sekä hapenottokykyä. Sen käyttö on luonnollisesti vapaaehtoista, mutta se on hyvä lisä etenkin silloin, kun ongelmia ennen kaikkea unenlaadun, palautumisen tai hapenottokyvyn suhteen.

Luonteeltani olen ystävällinen, avoin, hyväkäytöksinen, ahkera, luotettava ja kannustava. Urheilu ja erityisesti fitness ovat minulle ennen kaikkea intohimo ja elämäntapa. Siksi nykyäänkin valmistaudun myös omiin fitnesskilpailuihin ja pyrin lähes joka päivä oppimaan jotain uutta fitnessistä. Rakastan urheilun ja terveellisen elämän tuomaa hyvää oloa sekä kaikkea kilpailemiseen liittyvää: valmistautumista ja harjoittelua sekä itse urheilutapahtumien ilmapiiriä!

Lisätietoa upeasta tiimistämme ja minusta löydät muista valikoista, Instagramista (@team_voimalaitos) sekä alla olevasta ansioluettelosta. Tutustu myös alla oleviin palautteisiin minusta valmentajana.


Jussi Koivisto
Jussi Koivisto
Jussi Koivisto, kevät 2023, kuvan ottaja: Mika Ankkuri
Jussi Koivisto, kevät 2023, kuvan ottaja: Mika Ankkuri

KOULUTUS JA ANSIOT FITNESSURHEILUSSA

- Virallinen ja valmentajalisenssin omaava I- ja II-tason valmentajakoulutuksen suorittanut fitnessvalmentaja (Suomen Fitnessurheilu ry). 

- Pätevyys myös valmentaa kansainvälisellä tasolla IFBB:n (International Federation of Bodybuilding and Fitness) kilpailijoita: Master Fitness Coach & Cross Training Degree (IFBB), 2023.

- IFBB Judging and Technical Seminar (Master Level); 2023 Praha.

- Fitnessvalmennusta vuodesta 2018 alkaen; niin kilpailijoita kuin harrastajiakin.

- Team Voimalaitoksen päävalmentaja 1.1.2020 alkaen. Tiimi saavuttanut mm. SM-hopeaa tulokkaissa (Wellness) ja SM-kultaa mastereissa (Men ́s Physique) sekä lukuisia finaalipaikkoja. Esimerkiksi syksyllä 2022 Jonatan Utriainen selvitti tiensä Classic Physique -lajissa finaaliin (5.) ja saavutti MM-kisapaikan junioreiden MM-kilpailuihin (valitettavasti Suomesta ei kuitenkaan lähetetty sinne edustajia). Menestyksen kanssa tärkeää tai ehkä vielä tärkeämpää on se, että tiimissämme on mahtava ja kannustava yhteishenki.

- Yksitoista omaa palkintosijoitusta kolmessa eri lajissa: Men´s Physique, Classic Physique ja Classic Bodybuilding. Arvokkaimmat saavutukset: hopeaa Maltan Diamond Cup (Classic Physique, Masters), hopeaa Nordic Cup (Classic Physique, Masters), pronssia Mr. Universe (Classic Physique, Masters) ja pronssia Mr. Universe (Classic Bodybuilding, Masters) sekä mm. Mastersien MM-edustupaikka.

- Lukuisia fitnessiä käsitteleviä laajoja asiantuntija-artikkeleita. Mm. Fitnessurheilija-lehdessä (numerot 1/2020, 4/2021, 1/2022, 2/2022 ja 3/2022) ja salille.com -sivustolla (ks. myös www.fitnessvalmentaja.fi). Artikkelit ovat käsitelleet mm. luuston ja geeniperimän merkitystä fitnessurheilussa, hyvää valmennusta, fitnessiin liittyvää kipua sekä fitness- ja kehonrakennusliittojen välisiä eroja.

- Fitnessluennoitsija: Fitness Summer Camp 2019 ja 2023 sekä Nordic Fitness Expo 2019, 2020 ja 2022 jne. Aiheina mm. "Kilpaileminen Euroopan kutsukilpailuissa. Mitä tulisi huomioida?", "Miten voittaa pelot?" ja "Fitness elämäntapana". Syksyn Nordic Fitness Expo 2022 luento on otsikoitu: "Määräävätkö geenit kaiken?" Lisäksi hauiksille ja ojentajille works shop Fitness Summer Campilla vuonna 2022.

- Koehenkilönä maailman laajimmassa fitnesstutkimuksessa, 2019-2020 (ks. mm. yksi siitä syntynyt julkaisu: Weight loss induces changes in adaptive thermogenesis in female and male physique athletes, 2023.

MUUT ANSIOT

- Teologian tohtori (2012) sekä lukuisia akateemisia tutkimuksia sekä tiedettä popularisoivia julkaisuja. Olen myös työskennellyt tutkijana ja opettajana Helsingin yliopistossa noin 5 vuoden ajan.

- Evankelis-luterilaisen kirkon pastori ja Tapiolan seurakunnan kappalainen. Monipuolisessa seurakuntatyössä yhteensä yli 13 vuotta.

- Seksuaalineuvoja, Väestöliiton Hyvinvointi Oy terapiapalvelut; 1/2024. Seksuaalineuvojakoulutuksessa perehdyin mm. seksuaalilääketieteeseen, josta on hyötyä myös fitnessvalmennuksessa (esim. elimistön hormonien, kuten testosteronin toiminta).

- Lukuisia asiantuntijatehtäviä- ja virkoja (mm. piispainkokouksessa ja hiippakunnan hallinnossa).

- Aiempi urheilumenestys sekä aiemmat ja nykyiset harrastukset: kilpauinnista mm. kaikkiaan 3 Suomen ennätystä (Masters) ja 48 arvokisamitalia; nyrkkeilyä kilparyhmässä, hiphop- ja bachata-tanssia, joogaa, salibandyä/sählyä jne.

Fitnessvalmennuksesta sanottua

"Sosiaaliset taidot, tunneäly sekä laaja tietotaito fitneksestä tekevät Jussin valmennuksesta erinomaisen. Valmennuksessa tiedän saavani avun nopeasti ongelmatilanteissa.

Aktiivinen yhteydenpito ja henkinen tuki on minulle henkilökohtaisesti tärkeää varsinkin kisaprepin loppuvaiheessa ja se onneksi onnistuu Jussin kanssa moitteettomasti.

Valmennuksessa pidän myös siitä, että Jussi ottaa hyvin huomioon minun toiveita esimerkiksi ruokavalion suhteen. Yhteistreenit Jussin kanssa on mukavia ja hänen kannustava ote valmennuksessa auttaa jaksamaan aina maaliin asti."

Jonatan Utriainen

Classic Physique ja Classic Bodybuilding -kilpailija (mm. SM-finalisti ja junioreiden MM-edustuspaikka)

"Jussi on kannustava valmentaja, joka haluaa urheilijan onnistuvan. Hän myös haluaa oppia valmentajana koko ajan lisää ja laajentaa omaakin osaamistaan. Hän perustaa treenimetodit tutkittuun tietoon. Vaikka olenkin ollut kisavalmennuksessa jo useamman vuoden aiemmin ja kisannutkin, sain Jussin kanssa uusia tekniikoita ja huiman kehityksen. Panostus erityisesti kohtiin, jotka itselläni olivat jäljessä lajiani ajatellen tuotti tulosta lyhyessä ajassa."


Elisa Lappalainen

Body Fitness -kilpailija

"Valmentajana Jussi on kannustava, osaava ja sosiaalisesti taitava. Jussista on alusta asti välittynyt tunne, että häntä oikeasti kiinnostaa valmennettavan asiat, niin treeniin kuin muihinkin elämän osa-alueisiin liittyen. Hän selkeästi ottaa työnsä tosissaan ja tekee parhaansa valmennettavan tavoitteiden saavuttamiseksi.

Jussi osaa rakentaa monipuolisen ruokavalion sekä kattavan treeniohjelman.

Liikkeiden oikeaa tekniikkaa ei tarvitse opetella itse, vaan ne käydään huolella yhdessä läpi yhteistreeneissä. Nämä yhteistreenit ovat myös tarpeeksi raskaita ja opettavat miten "oikeasti" kuuluu treenata. Treeniohjelmat ja ruokavalio eivät ole absoluuttisia vaan niihin voi itse esittää toiveita, jotka Jussi ottaa niitä laatiessaan huomioon.

Aktiivinen yhteydenpito joko Whatsappissa tai puhelimitse on ollut minulle todella tärkeää. Perustellut vastaukset mieltä askarruttaviin asioihin, olivat ne sitten treeniin tai johonkin muuhun liittyviä, saa Jussilta nopeasti.

Olen saanut huomattavia tuloksia lyhyessä ajassa Jussin valmennuksessa ja ollut valmennukseen todella tyytyväinen."

Tomas Hotanen

Fitnessharrastaja

"Jussi on hyvä valmentaja ja hyvä ihminen. Hänen kanssa on helpo jutella ja aina löydetään yhdessä keinoja erilaisiin tilanteisiin. Kun aloitin treenaamaan Jussin kanssa, olin juuri parantunut syömishäiriöistä ja masennuksesta. Silloin olin vielä kuitenkin alipainoinen.

Valmennuksen aikana ja sen jälkeen olen pysynyt terveellisessä painossa. Terveelliset elämäntavat ovat olleet tavoitteeni ja niissä olen onnistunut, josta olen tyytyväinen. Seuraava tavoitteeni on päästä kilpailemaan lavalle Bikini Fitness -lajissa.


Kiitos Jussi yhteisestä matkasta."

Milaydis Guerra Martinez

Fitnessharrastaja ja tuleva fitnesskilpailija (Bikini Fitness)

"Jussi on valmentajana kannustava ja osaava. Hyvien treeniohjelmien ja ruokavalion suunnittelemisen lisäksi hän ottaa huomioon myös henkisen hyvinvoinnin. Jussin kanssa on helppo puhua tai kysyä mitä tahansa mieleen tuleekaan. Treenit hänen kanssaan ovat aina loistavia ja hän tsemppaa minua loppuun asti, kuitenkin huolehtien samalla oikeasta tekniikasta. Omien kokemustensa avulla Jussi osaa neuvoa erilaisissa tilanteissa liittyen esimerkiksi syömiseen, kilpailemiseen tai treenaamiseen."

Eve Luhtala

Fitnesskisaaja sekä elintarvike- ja ravitsemustieteiden opiskelija

"Jussi on sosiaalisesti erittäin taitava ja voin kuvitella sen olevan suuri vahvuus myös valmentajana. Hän ei vain kuuntele, vaan kuulee, mitä ihminen vastapäätä kertoo. Me kaikki olemme erilaisia omine heikkouksineen ja vahvuuksineen. Erilaisine luonteineen ja tarpeineen. Usein kerromme tarvitsevamme jotakin, mutta edes itse emme ymmärrä tarvitsevamme jotakin muuta kuin mitä lähtökohtaisesti luulimme.

Minusta tuntuu, että Jussi kykenee näkemään ihmisen ´ulkokuoren´ alle ja ymmärtämään, minkälaista valmennusta juuri kyseinen henkilö tarvitsee. Hänen elämänkokemuksensa, psykologinen ymmärrys ja papin työn tuomat taidot ovat varmasti suuri vahvuus hänelle Fitness valmentajana. Voin kuvitella, että Jussi näkee vaivaa sen eteen, että pystyy antamaan valmennuksessaan parastaan ja auttamaan valmennettavaa parhaalla mahdollisella tavalla.

Jussi on päättäväinen toimissaan. Hän kulkee varmoin askelin kohti tavoitteitaan. Hän näkee maailman tavalla, johon harva pystyy tai uskaltaa. Tuo rohkeus ja periksiantamattomuus tarttua uusiin mahdollisuuksiin on ihailtavaa. Uskon, että hän pystyy välittämään samaa rohkeutta ja intoa myös valmentajana eteenpäin kasvavana motivaationa.

Valmentajamentorina tapaamistemme aikana huomasin entistä selkeämmin kuinka laaja ymmärrys Jussilla on ihmisestä kokonisuutena. Kuinka hän kykenee oleellisella tavalla yhdistämään tietouttaan mielen toiminnan puolella fitnessmaailmaan.

Uskon, että nykypäivän maailma tarvitsee enemmän Jussin kaltaisia valmentajia, jotka näkevät ihmisen kokonaisuutena ja lajille ominaisten vahvuuksien lisäksi pystyy valmentamaan ihmistä mindsetin kautta. Ajattelu ja oma mieli kun voi olla esteenä onnistumiselle tai vauhdittaa kohti tavoitteiden saavuttamista."

Essi Pulkkanen

Tanssija, valmentaja ja Personal Trainer sekä Jussin valmentajamentori 2-tason fitnessvalmennustutkinnon aikana

"Jussi on kannustava valmentaja, joka haluaa urheilijan onnistuvan. Hän myös haluaa oppia valmentajana koko ajan lisää ja laajentaa omaakin osaamistaan. Hän perustaa treenimetodit tutkittuun tietoon. Vaikka olenkin ollut kisavalmennuksessa jo useamman vuoden aiemmin ja kisannutkin, sain Jussin kanssa uusia tekniikoita ja huiman kehityksen. Panostus erityisesti kohtiin, jotka itselläni olivat jäljessä lajiani ajatellen tuotti tulosta lyhyessä ajassa."

.

Elisa Lappalainen

Body Fitness -kisaaja

"Kehon muuttuminen omaa unelmaa kohti näkyy joka päivä ja olen enemmän kuin tyytyväinen lopputulokseen mitä saimme yhdessä aikaan. Kehityin urheilijana ja ihmisenä uudelle tasolle. Opin terveydellisistä vaikutuksista ja paljon liikesuorituksista, joka motivoi minua kokeilemaan uusia asioita ja siten nähdä mikä on minun keholle ja hyvinvoinnille parasta.

Tasaiset aikavälit ruokailussa pysyi ja on pysynyt hyvin, määrät vaihtelevat oman kulutuksen mukaan. Kokemuksena tämän on ollut yksi hienoimpia projekteja missä olen ollut mukana. Tavoite ´positiivinen kokemus´ saatiin toteutettua, paremmin kuin olisi osannut kuvitella. Oli kunnia olla valmennuksessa, kiitos Jussi."

Lisa

Fitnessharrastaja

"Jussi on kannustava valmentaja, joka haluaa urheilijan onnistuvan. Hän myös haluaa oppia valmentajana koko ajan lisää ja laajentaa omaakin osaamistaan. Hän perustaa treenimetodit tutkittuun tietoon. Vaikka olenkin ollut kisavalmennuksessa jo useamman vuoden aiemmin ja kisannutkin, sain Jussin kanssa uusia tekniikoita ja huiman kehityksen. Panostus erityisesti kohtiin, jotka itselläni olivat jäljessä lajiani ajatellen tuotti tulosta lyhyessä ajassa."

Anni Mononen

Fitnessharrastaja

"Jussi kanssa treenaaminen on ollut monipuolisesti kehittävää. Samalla kun hän ohjaa hyvään treenaamiseen ja liikkeiden oikeanlaiseen suorittamiseen, hän myös kertoo motivaation lisäämiseksi myös sen, miksi liike tehdään ja jakaa muutenkin tietoa. Hänen kansaan on helppoa kommunikoida ja häneltä voi kysyä vaikeitakin kysymyksiä."

Sanna Lehtinen

Fitnessharrastaja

"Jussi on kannustava ja asiantunteva valmentaja, joka ottaa huomioon valmennettavien yksilölliset tarpeet. Hän jakaa arvokasta tietoa ja tsemppaa omille rajoille treeneissä. Perusliikkeiden lisäksi Jussi hallitsee hyvin erikoisempia liikkeitä ja erikoistekniikoita, jotka tuovat kivaa variaatiota yhteistreeneihin.

Jussi tukee valmennettaviaan kaikilla osa-alueilla. Hän antaa hyviä ohjeita paitsi treenaamiseen, myös ravitsemukseen, lepoon ja henkiseen jaksamiseen liittyen.

On ollut ilo olla Jussin valmennettavana. Olen valmennuksessa päässyt hyvin alkuun matkallani kohti tavotteita."

Eveliina Ollikainen

Fitnesskisaaja