TEAM VOIMALAITOS

Suomen fitnessurheilu ry:n virallinen kisatiimi


Vuoden 2020 alussa perustimme virallisen fitnesskisatiimin Team Voimalaitoksen. Tukikohtanamme toimii kuntosali Voimalaitos Stadin ytimessä. 

Tiimimme tarkoitus on olla fitnesskisatiimi, jossa valmennettavat kohdataan kokonaisvaltaisina ihmisinä ja jossa heistä ja heidän hyvinvoinnistaan välitetään aidosti. Tiimissämme vallitsee mielettömän hyvä yhteishenki! Ks. esittelyvideomme.

Mottomme onkin "Kannustaminen, tiede, ilo ja yhteisöllisyys."

Tiimimme perusajatus on se, että korkeatasoisen valmennuksen ja kisaamisen lisäksi jokainen tiimin jäsen saa fitnessurheilusta mahdollisimman hyviä välineitä, positiivista energiaa, viisautta ja ennen kaikkea voimaa myös muille elämänalueille. 

Tiimimme on tuoreesta iästään ja pienestä koostaan huolimatta saavuttanut jo upeaa menestystä. Esimerkiksi syksyllä 2020 Eve Luhtala saavutti SM-hopeaa tulokkaiden sarjassa Wellness fitness -lajissa ja Jonne Myllyniemi otti Masters-ikäisenä peräti viidennen sijan SM-kisoissa erittäin kovatasoisessa miesten lajissa eli Men´s Physique:ssa (+182 cm) niin ikään syksyllä 2020.

Kilpaurheilu on kilpailemisen lisäksi meille myös keino ja elämäntapa kasvaa ihmisinä. Jotta hyvä yhteishenkemme tiimissä säilyy, rekrytoinnissa keskitymme samanhenkisiin ihmisiin, jotka haluavat kilpailla joko Bikini tai Wellness Fitnesissä tai Men´s Physique:ssa.

Seuraa hyvää tekemistämme Instagramissa: team_voimalaitos

Alta voit tutustua meihin tarkemmin.


Jussi Koivisto, päävalmentaja ja kisaaja

Jussi Koivisto
Jussi Koivisto

Jussi toimii tiimin puheenjohtajana, päävalmentajana ja Men´s Physique -kisaajana. 

Jussi on suorittanut Suomen fitnessurheilu ry:n viralliset valmentajakoulutukset (tasot I ja II). Hän on koulutukseltaan myös mm. teologian tohtori ja toiselta ammatiltaan kappalainen. Tarkemmin tietoa Jussista löydät täältä.

1. Kuka olet ja mikä on fitnesslajisi? Miksi valitsit kyseisen lajin?
Olen Jussi Koivisto ja lajini on Men's Physique. En koskaan ollut hirveän kiinnostunut perinteisestä kehonrakennuksesta - muut urheilulajit kiinnostivat enemmän. Kiinnostuin kuitenkin MP:stä. Lajissa viehätti se, että lihakset olivat sopusuhtaiset (mikä mahdollistaa urheilun muissakin lajeissa) ja yleisesti ottaen erittäin esteettisen fysiikan tavoittelu.


2. Mikä on suhteesi urheiluun?
Urheilu on ollut jo 10-vuotiaasta lähtien minulle intohimo ja elämäntapa. Olen kilpaillut tai harrastanut useaa eri lajia: kilpauinti, nyrkkeily, sähly/salibandy, hiphop-tanssi jne. Näen itseni ennen kaikkea monipuolisena urheilijana, joka ymmärtää urheilua useasta eri näkökulmasta. Urheilu on minulle ennen kaikkea tapa ilmaista itseäni. Urheilun kautta käsittelen niin elämän onnistumisia kuin vastoinkäymisiä. Urheilussa minulle on tärkeää myös luovuuteni hyödyntäminen ja mm. paremmaksi kehittyminen niin ihmisenä kuin urheilijana.


3. Miten päädyit fitneksen pariin ja mitä fitness sinulle merkitsee?
Olen ollut aivan fiiliksissäni siitä, että löysin fitnessin - se sopii niin hyvin luonteeseeni ja terveelliseen elämäntapaani. Iso sysäys oli minulle Fitness Summer Camp, jonka jälkeen olen kilpaillut @pekkarautio valmennuksessa ja kouluttautunut fitnessvalmentajaksi sekä ollut perustamassa @jonnemyllyniemi kanssa kisatiimiä @team_voimalaitos. Fitness on myös hyvin erilainen kuin muut lajit mm. siksi, että siinä korostuu ravinnon, unen ja yleisen hyvinvoinnin merkitys. Kyseessä on hyvin kokonaisvaltainen laji, joka antaa iloa myös muuhun elämään. Fitness vaatii myös hyvällä tavalla rohkeutta ja itsensä ylittämistä, kun esittelet omaa fysiikkaa isolle yleisölle. Kaikkein parasta lajissa on kuitenkin kannustavat ihmiset ja innostava ilmapiiri.
Haluankin kiittää kaikkia hyviä ystäviä fitnessin parissa ja etenkin meidän huikeaa tiimiä! Uskon, että meillä on huikea matka edessä.


Jonne Myllyniemi, valmentaja ja kisaaja

Jonne Myllyniemi
Jonne Myllyniemi

Jonne toimii tiimin varapuheenjohtajana, toisena valmentajana ja Men´s Physique -kisaajana

Jonne on ammatiltaan Personal Trainer sekä kuntosali Voimalaitoksen eli tukikohtamme toimitusjohtaja.


1. Kuka olet ja mikä on fitnesslajisi? Miksi valitsit kyseisen lajin?

Jonne Myllyniemi 39 vuotta, kuntosali Voimalaitoksen toimitusjohtaja ja Personal trainer (alkaen vuodesta 2006). Tällä hetkellä lajini on men's physique +179cm masters- ja yleinen sarja. Olen aiemmin kisannut myös Classic Bodybuildingissa v. 2011), mutta tällä hetkellä Men's Physique tuntuu omalta lajilta. Ehkä vielä 50 vuotiaana palaan Classicciin kun naama ei enää riitä shortsiin😅


2. Mikä on suhteesi urheiluun?
Suhteeni urheiluun on lyhyesti.. elämäntapa. Lopetin 14 vuotiaana (kun asuin vielä Haminassa) pesäpallon. Mentiin sitten kaverin faijan kanssa Haminan liikuntahallin salille, "salikärpänen" puraisi ja sillä tiellä ollaan edelleen. Nyt myös työ nivoutunut liikunnan ympärille, joten olen mielestäni todella onnekkaassa asemassa.

3. Miten päädyit fitneksen pariin ja mitä fitness sinulle merkitsee?
Fitnekseen pariin päädyin tosiaan Classic Bodybuildingin kautta. Kiinnostuin lajista kun se lanseerattiin 2005, mutta meni useampi vuosi kunnes uskaltauduin "lauteille". Sitten kun Men's Physique tuli vuonna 2013 lähdin heti mukaan geimeihin. Saldona ekana vuonna Tampereen SM-karsinnan voitto ja SM-kisan 7. sija (vain yksi pituusluokka). Seuraavana vuonna 2014 olin SM-kilpailussa kuudes (+179cm). Nyt päätähtäin Masters eli +40v-sarjassa.
Suuret kiitokset tuesta kisaprojektin suhteen tiimiimme päävalmentajalle Jussi Koivistolle, treenikavereille Toni @ylijohtava Lötjönen ja Aku @AccelbackHuotinen ja kaikille Gym ja Team Voimalaitoksen upealle jengille!

Eve Luhtala, Wellness Fitness -kisaaja (tulokkaiden SM-hopeamitalisti 2020)

Eve Luhtala
Eve Luhtala

Eve on kisaamisen lisäksi mm. elintarvike- ja ravitsemustieteiden opiskelija

1) Kuka olet ja mikä on fitnesslajisi? Miksi valitsit kyseisen lajin?
Nimeni on Eve, ja kilpailen Wellness fitnessissä. Tykästyin heti Wellnessiin lajina, sillä siinä saa olla hyvin lihasmassaa, mutta kokonaisvaikutelma pysyy silti naisellisena ja atleettisena. Oma ruumiinrakenteeni sopii Wellnessiin myös tosi hyvin.


2) Mikä on suhteesi urheiluun?
Urheilu on minulle aikaa, jolloin voin unohtaa kaiken muun, ja keskittyä treenaamiseen. Urheilu antaa minulle tunteen vahvuudesta ja määrätietoisuudesta sekä muistuttaa tavoitteistani.

3) Miten päädyit fitneksen pariin ja mitä fitness sinulle merkitsee?

Olin aikaisemmin käynyt salilla noin reilu vuoden, oppinut kaikenlaista ja kasvattanut hieman lihasmassaakin. Silloin vielä tuntematon valmentaja @fitsisu tuli kerran salilla tarjoamaan valmennusta ja sille tielle lähdettiin, oli yksi parhaimmista päätöksistäni ikinä💪 

Fitness on elämäntapa, joka on opettanut minulle jo lukuisia elämässäkin auttavia asioita. Fitness on syy siihen, minkä takia minulla on enemmän energiaa ja suurempia intohimoja ja tavoitteita kuin ikinä ennen.

Riikka Murto, Wellness Fitness -kisaaja

Riikka Murto
Riikka Murto

Riikka on fitnesskisaamisen lisäksi mm. Personal Trainer

Kuka olet ja mikä on fitnesslajisi? Miksi valitsit kyseisen lajin?

Riikka, 28-vuotias Espoolainen ja lajina Wellness fitness. Pidän lajin urheilullisen naisellisista muodoista ja koen tämän siksi itselleni sopivaksi lajiksi.

Mikä on suhteesi urheiluun?

Olen urheillut lähes koko elämäni aina telinevoimistelusta potkunyrkkeilyyn. Salilla tullut sitten käytyä jo useamman vuoden.

Miten päädyit fitneksen pariin ja mitä fitness sinulle merkitsee? 

Se kuinka päädyin lajin pariin sai viimeisimmän silauksen kesällä 2019 Suomen fitnessurheilun järjestämässä Summer campissä. Siellä tutustuin valmentajaani Jussiin ja valmennukseni alkoi tammikuussa 2020. 

Laji on opettanut minulle paljon. Mm. kehontietoisuutta (hyvinvointia), säännöllisyyttä, omaa aikaa ja tavoitteita.

Milla Nieminen, Bikini Fitness -kisaaja

Milla Nieminen
Milla Nieminen

Milla on fitnesskisaamisen lisäksi mm. lähihoitaja


1. Kuka olet ja mikä on fitness lajisi? Miksi valitsit kyseisen lajin?
Milla Nieminen 27 vuotta, lajina bikini fitness. Alunperin Pyhtäältä, nykyisin espoolainen.


2. Mikä on suhteesi urheiluun?
Liikunta on aina kuulunut elämääni jossain muodossa. Voimistelusta ratsastukseen ja sieltä ryhmäliikuntaan. Urheilussa parasta on sen tuoma energia ja hyvä fiilis, silloin kaikki muu unohtuu.


3.Miten päädyit fitneksen pariin ja mitä fitness sinulle merkitsee?
Kaikki alkoi oikeastaan ryhmäliikunta tunneilta, joista ehdottomaksi lemppariksi oli noussut Bodypump.
Tunneilta siirryin salin puolelle.
2016 kävin katsomassa kaverin kisoja ja siitä se kipinä sitten syttyi.
Näihin aikoihin tutustuin myös valmentajaani Jucciin ja treeni sai ihan uudenlaisen käsityksen, mentiin ulos mukavuusalueelta ja tekemiselle oli tavoitteet.
Laji on opettanut mm. pitkäjänteisyyttä sekä kärsivällisyyttä ja merkitsee itselleni kokonaisvaltaista hyvinvointia ja elämäntapaa.